SEO Katalógus » Az akadálymentesítés szakszerű és ésszerű megoldásokat kínál

munkájukra igényes webmestereknek és linképítőknek. A katalógus aktív és ingyenes, nem kér backlinket.

 

Az akadálymentesítés szakszerű és ésszerű megoldásokat kínál

Az akadálymentesítés szakszerű és ésszerű megoldásokat kínál akadalymentesites rampa automata ajto

Akadálymentes emelőlap lépcső mellett

Az embertársaink iránti figyelem szerencsére egyre jobban megmutatkozik. Mi sem példázza ezt jobban, hogy a cégek, vállalkozások, de még a magánszféra intézményei, mint pl. a társasházak, egyre gyakrabban választják a különféle akadálymentesítés eszközeit. Márpedig ezek hatalmas segítséget nyújtanak a mozgásukban korlátozott emberek számára, de akár az időseknek vagy a kisgyermekes családoknak is.
Az akadálymentesítés egyfajta változást, egyfajta gondolkodásmódot igényel. Annak ellenére, hogy ép, egészséges ember tervezi a funkciókat, feltétlen gondolnia kell azokra is, akiknek a mozgásuk valamiféle korlátba ütközik. Éppen ezért fontos, hogy az akadálymentesítés jelentősége a tervezés első fázisától jelen legyen, és mindenhol egyértelműen megteremtse az egyenlő feltételeket.
Az első ezen a téren mindig az épület megközelíthetősége, illetve annak akadálymentesítése. A lépcsőkön való járás sok ember számára okoz problémát, de szerencsére az akadálymentesítés erre is többféle megoldást kínál. A legegyszerűbb az akadálymentes rámpa kiépítése, de erre csak ott kerülhet sor, ahol megfelelő a rendelkezésre álló tér.

Az akadálymentesítés másik eszköze, a jelentősen kevesebb helyet igénylő akadálymentes emelőlap, ugyanakkor ez már rendszeres karbantartást és folyamatos működtetést igényel. Meglévő lépcsőházak alternatív akadálymentesítő megoldása lehet az akadálymentes korlátlift. Ennek előnye, hogy az akadálymentesítés nem igényel külön kialakított sávot, hiszen a lépcsőház korlátját használja. Hátránya ugyanakkor, hogy ez az akadálymentesítés egyik drága megoldása. Egyedi és sajátos opció az akadálymentes lépcsőn járó, amely képes a kerekesszéket és a benne ülőt a lépcsőn stabilan fel vagy le szállítani.
Az épületek esetében az akadálymentesítés második vonalát az ajtók képezik. A kézzel nyitható és zárható ajtók teljesen idegenek az akadálymentesítés folyamatától. Olyan ajtókat kell választani, amelyek lehetőleg automatikusan működnek, és az ajtó mozgása során nem ütközik bele a használóba. Ilyenek az akadálymentes automata ajtók, amelyek oldalirányba automatikusan elcsúszva szabaddá teszik a nyílást az áthaladáshoz. Ebben az esetben az akadálymentesítés fontos ténye az is, hogy az akadálymentes automata ajtóhoz nincs szükség küszöbre, azaz nyitott ajtó mellett semmi nem gátolja az áthaladást.

Az ajánlott oldal:

Kapcsolódó ajánlások

Írd meg a véleményed!